Högt upp med moduler

Kontorskomplex i fyra våningar för industrikunder
Bygg på höjden med ELA:s moduler.
Information
Date
Presskontakt

Michael Schmidt

presse@container.de

Hållbarhet är en strategisk princip för energileverantören MVV Umwelt i Mannheim, Tyskland. De producerar elektricitet, värme och ånga från avfall, biomassa och vind. Företaget behövde fler kontors- och mötesrum för sina projekt på tillfällig basis. Problemet här var att det fanns lite utrymme på området, men behovet av utrymme var desto större.

Moduler som hållbar lösning
Moduler från ELA är en hållbar lösning. De kan monteras, tas bort och användas i nya syften på ett smidigt sätt. De tar även upp en liten markyta när de staplas i fyra våningar. ELA Container fick nyligen de nödvändiga certifikaten inom statik för ett sådant komplext system. MVV Umwelt är således ett av de första industriföretagen som fick en variant med 4 våningar genomförd.

 

ELA:s kontorsmoduler utrustade med lämpliga möbler.
ELA:s kontorsmoduler utrustade med lämpliga möbler.
Rymliga mötesrum i en ljus atmosfär.
Rymliga mötesrum i en ljus atmosfär.

Nära samarbete med partnern
Projektledaren och civilingenjören Annette Jarosch understryker det nära samarbetet med ELA Container under genomförandet av projektet: ”ELA Container har aktivt stöttat MVV redan från planeringsstadiet och var även en kompetent affärspartner vid leveransen av kontorsmodulerna efter att ordern lades. Kontorsmodulerna uppfyller MVV Umwelts arbetskrav och gör det möjligt för MVV-kollegorna att arbeta med mycket energi från de nya kontorsmodulerna”.


Bekväm utrustning
Resultatet är ett komplex med 360 m² kontorsyta på en markyta som uppgår till 90 m². Det här är möjligt tack vare 20 ELA Premium moduler som staplades ovanpå varandra i fyra rader om 5. Förutom kontors- och mötesrum har byggnaden även en kokvrå, toaletter och en invändig trappa. Luftkonditioneringsenheter, akustiska takpaneler och LED-belysning skapar en trivsam atmosfär på arbetsplatsen. Med datateknik från ELA säkerställs optimal IT-försörjning till anläggningen. Förutom höjden imponerar systemet även med fönsterpartier på båda sidor, vilket gör att rummen flödar i ljus.

 

Invändiga trappor skapar en riktig ”huskänsla”.
Invändiga trappor skapar en riktig ”huskänsla”.

Mer utrymme för industrisektorn
För Julian Schreiner, ELA:s distriktsförsäljningschef, är projektet någonting mycket speciellt: ”Det här projektet ligger mig varmt om hjärtat. Som en av de första installationerna med fyra våningar gjorde vi ett banbrytande arbete tillsammans med kunden. Särskilt inom industrisektorn finns det ofta inte tillräckligt med utrymme för att skapa stora system med moduler. Genom att bygga på höjden kan vi nu i viss mån åtgärda detta problem. Jag är därför mycket nöjd med att se det färdiga resultatet”

Telefon
Personlig säljare