Ny internationell samarbetspartner

En särskild modulanläggning från ELA för en stark partner i Skottland.
En särskild modulanläggning från ELA för en stark partner i Skottland.
Information
Date
Presskontakt

Michael Schmidt

michael.schmidt@container.de

ELA Container GmbH och Texo Group har ingått ett samarbetsavtal för att revolutionera sektorn för modulära lokaler i Skottland. Starten för samarbetet var färdigställandet och leveransen av ny Texo Group-kontorsutrustning i hamnen i Dundee. Genom det här partnerskapet siktar ELA Container på att få ytterligare fotfäste på den brittiska marknaden.

 

Starka partners i Storbritannien


Den nya projektpartnern Texo Group är en specialist inom ingenjörskonst, teknik och personaltjänster. Företaget har en helhetssyn där inkvartering av personal även ingår. Enligt Texo passar ELA:s Premium moduler in perfekt i gruppens affärsmodell. Tillsammans har ELA Container och Texo Accommodation utvecklat en byggnadslayout som tar hänsyn till de olika verksamhetsprocesserna inom Texo Group. Tack vare modulkonstruktionen har Texo och dess kunder fördelen att de kan expandera sina anläggningar för att möta projektrelaterade eller långsiktiga krav. Dessutom behöver inte den löpande verksamheten störas.

Arbetsstationerna försörjs med nödvändig IT-teknik genom aktiva kabelkanaler.
Arbetsstationerna försörjs med nödvändig IT-teknik genom aktiva kabelkanaler.
Gäster och personal välkomnas i det inbjudande entréområdet.
Gäster och personal välkomnas i det inbjudande entréområdet.
Sällskapsrummen är helt anpassade efter de anställdas behov.
Sällskapsrummen är helt anpassade efter de anställdas behov.

Byggnadskomplex med två våningar
 

Byggnadskomplexet i två våningar uppfördes i Dundees hamn och konstruerades av 13 ELA Premium moduler. Anläggningen understryker Texo Groups växande närvaro i Dundees hamn, där företaget tillhandahåller toppmoderna ingenjörs-, design- och tillverkningstjänster för viktiga delar av Storbritanniens industriella behov. Den 270 m² stora byggnaden är hemvist för Texos sex servicedivisioner och utmärker sig inledningsvis genom sin eleganta svarta exteriördesign. Interiören är ljus och öppen. Ett trevligt LED-belysningssystem och högkvalitativa golv av vinyl, laminat och matta bidrar till detta. På den egna takterrassen kan man njuta av utsikten över hamnen.

 

Enhetligt rumskoncept från ELA
 

Richard Lamb, verkställande direktör hos Texo Accommodation, sköter verksamheten med lokallösningar på land och till havs. För honom är samarbetet med ELA Container en viktig del av företagets strategi: ”Det är viktigt för oss att våra anställda känner sig hemmastadda och att vårt team, tack vare vår omfattande närvaro i Storbritannien, kan driva verksamheten från en av våra anläggningar när som helst och inom vilket projekt som helst, och ändå ha känslan av att vara på samma plats.”

Fönsterelement eller fönsterpartier i modulen skapar en tilltalande känsla av rymd.
Fönsterelement eller fönsterpartier i modulen skapar en tilltalande känsla av rymd.

ELA fortsätter att fokusera på internationalisering
 

För ELA är samarbetet med Texo Group ytterligare ett viktigt steg i företagets internationalisering. Steven Grant, affärsutvecklingschef i Storbritannien, understryker också detta: ”Vårt partnerskap med Texo Accommodation kombinerar de båda företagens kompetens. Det innebär en stor potential för en stark relation på marknaden för standard- och specialmoduler. Med anläggningar på viktiga platser i Storbritannien är Texo en idealisk partner för ELA Container för att bli en stor aktör på den brittiska marknaden”.

 

Telefon
Personlig säljare