Plats för utbildning

ELA Container bygger utbildningscenter vid Meyer Werft-skeppsvarvet
Information
Date
Presskontakt

Michael Schmidt

presse@container.de

För att kunna stå emot den hårda konkurrensen i branschen är det viktigt med välutbildad personal. Det är också viktigt att regelbundet träna och utbilda dessa specialister - särskilt när det gäller arbetssäkerhet. Men det saknas ofta utrymme för detta - särskilt om medarbetarna arbetar i produktionshallen och inte vid sina skrivbord.

 

Så är också fallet med Meyer Werft, Europas största skeppsvarv för kryssningsfartyg. Även innan coronakrisen hade skeppsvarvet rekryterat fler anställda och ökat arbetsskiften. Nyanställda som först snabbt skulle registreras och instrueras i arbetssäkerhet i den mycket stora produktionen. Eftersom detta skulle göras på kortast möjliga tid hade varvet ett kortsiktigt behov av en snabb och tillförlitlig lösning.

 

Håll utbildningar redan innan du kommer in i fabrikshallen - tack vare mobila utbildningsrum.
Håll utbildningar redan innan du kommer in i fabrikshallen - tack vare mobila utbildningsrum.
EtMed hjälp av flexibla väggelement byggdes ett registreringskontor in i anläggningen.
Med hjälp av flexibla väggelement byggdes ett registreringskontor in i anläggningen.

Ett problem som ELA Container kunde lösa på mycket kort tid tack vare sina mobila utrymmen. En vecka efter förfrågan ställdes ett tvåvånings modulsystem bestående av nio ELA kontorsmoduler upp på varvsområdet. Systemet levererades med ELA:s egna lastbilar med lastkran och monterades sedan på plats, redo för användning. På så sätt skapades ett utbildningscenter, där de nyanställda kan rapportera och få instruktioner i säkerhetsfrågor.

 

Förutom den snabba leveranstiden är anläggningens utrustning också övertygande. Stora, ljusa och helt luftkonditionerade rum med LED-belysning möjliggör koncentrerat arbete på de 20 utbildningsdatorerna. Kabelkanaler som installerats i modulerna döljer på ett smart sätt den EDP-teknik som krävs. Med hjälp av flexibla väggelement har även ett registreringskontor byggts in i anläggningen. Dubbeldörrar i glas och ett separat väntrum ger medarbetarna ett trevligt och öppet mottagande.

 

Dubbla glasdörrar och ett separat väntrum ger ett trevligt mottagande för de anställda.
Dubbla glasdörrar och ett separat väntrum ger ett trevligt mottagande för de anställda.
En vecka efter begäran installerades anläggningen på skeppsvarvets område.
En vecka efter begäran installerades anläggningen på skeppsvarvets område.

”Mina kollegor och jag är mycket nöjda med anläggningen och känner oss bekväma i den. Vi uppskattar att vi fick praktiska och bekväma kontor så snabbt. Det här gör vårt arbete mycket enklare”, säger Irina Sinner, som arbetar på registreringskontoret i utbildningsanläggningen. ”Meyer Werft är en kund sedan lång tid tillbaka, som väljer ELA på grund av kvaliteten och de korta leveranstiderna. Vi är nöjda över att vi kunde uppfylla kundens alla behov även i det här fallet”, säger ELA:s distriktsförsäljningschefen Ralf Neelen.

Telefon
Personlig säljare