Trevliga lektioner i moduler

Klassrum för en skola i Diepholz, Tyskland
Information
Date
Presskontakt

Michael Schmidt

michael.schmidt@container.de

”Lektionerna i modulerna är mycket roligare än i den gamla byggnaden.” Det är den slutsats som eleverna på BBZ i Diepholz har kommit fram till. De har undervisats i mobila klassrum från ELA Container i flera månader.

 

Liksom många andra skolor har BBZ:s huvudbyggnad knappt förändrats sedan mitten av 1970-talet. Det är dags för en strukturell och energirelaterad renovering. Och det är inte ens en snabb lösning under sommarlovet. För vissa klasser var det därför nödvändigt att hitta en tillfällig lösning under byggnadsarbetet.

Akustiksegel skapar ett bra inomhusklimat - ELA Container
Akustiksegel skapar ett bra inomhusklimat.
Rymliga korridorer i modulkorridorsystemet - ELA Container
Rymliga korridorer i ELA:s modulkorridorsystemet.
Ett modulsystem som är perfekt anpassat till kundens behov - ELA Container
Ett modulsystem som är perfekt anpassat till kundens behov.

I nära samarbete med Diepholz-distriktet och skolan utvecklade ELA Container en mobil lösning med moduler för detta ändamål - helt anpassad till skolans behov. ”ELA kom med mycket hjälpsamma och pragmatiska förslag”, säger arkitekt Rolf Wege. Bygget gick exakt som planerat och ELA uppfyllde även alla individuella önskemål om utrustning.

 

Av 36 skolmoduler från ELA skapades åtta klassrum för upp till 200 elever fördelat på mer än 630 kvadratmeter. Rummen har ett mycket bra inomhusklimat och är utrustade med akustiksegel. ”Jag skulle personligen rekommendera varje potentiell användare att göra detta, eftersom de bidrar särskilt till en positiv uppfattning av rummet”, rekommenderar arkitekt Wege.

 

Fönsterpartier skapar en ljus och inbjudande atmosfär för inlärning - ELA Container
Fönsterpartier skapar en ljus och inbjudande atmosfär för inlärning.

Projektledaren Kevin Koopmann och ELA-distriktsförsäljningschefen Simon Harenkamp övervakade projektet och är nöjda: ”Om eleverna gillar övergångslösningen bättre än den gamla byggnaden så har vi förmodligen gjort allting rätt.”

Telefon
Personlig säljare